کتاب دیدن از سیزده منظر

اثر کالم مک کان از انتشارات کتاب کوله پشتی - مترجم: ابراهیم فتوت-داستان درام

From the author of the award-winning novel Let the Great World Spin and TransAtlantic comes an eponymous novella and three stories that range fluidly across time, tenderly exploring the act of writing and the moment of creation when characters come alive on the page; the lifetime consequences that can come from a simple act; and the way our lives play across the world, marking language, image and each other. Thirteen Ways of Looking is framed by two author’s notes, each dealing with the brutal attack the author suffered last year and strikes at the heart of contemporary issues at home and in Ireland, the author’s birth place.


خرید کتاب دیدن از سیزده منظر
جستجوی کتاب دیدن از سیزده منظر در گودریدز

معرفی کتاب دیدن از سیزده منظر از نگاه کاربران
اون روز تو شهر کتاب یه اقایی اومد این کتابو سریع به من داد و گفت: اینو حتما بخون و سریع رفت:/اصن نگذاشت من بپرسم موضوعش چیه و چه جور کتابیه...
اما گفتم بزار امتحان کنم شاید واقعا کتاب خوبی باشه پس خریدمش و شروع کردم به خوندن و حالا بهش میگم: دمت گرم با این پیشنهاد توپت.. کتاب،کتاب خیلی خلاقیه اصن قلم نویسنده خلاقانه اس.(بعدا فهمیدم نویسنده یه انجمن داره که برای پشتیبانی و اموزش نویسندگیه خلاقه)
اونقدر قشنگ و ریز جزئیات رو توصیف میکنه که اصن عشق میکنی از اینکه خودتو اونجا تصور میکنی و با کتاب یه سفر خیلی خوشگل میکنی به دنیاهایی که خیلی ازت دور نیستن.
کتاب یک داستان بلند داره و سه داستان کوتاهتر...
اول از داستان بلند شروع میکنم...
1)دیدن از سیزده منظر
@سالها به آرامی از راه نمیرسند،بلکه یورش می اورند،و چون طوفانی از در بیرون می روندو ویرانی به جای میگذارند؛ظروف خالی،گلدان های شکسته،چشم های گودافتاده و لثه های دردناک...@
داستان عجیب و غریب منو به سمت خودش کشوند .به گونه ای که تنها چیزی که مقابلم نقش می بست اینده ی کهنسالی خودم بود...اینده ای نامعلوم پر از گنگی و پیچیدگی. اینده ای که شاید حتی تصورشم نتونم بکنم و خیلی بدتر از سرگذشت پیرمرد قصمون باشه.
من با پیرمرد حرص خوردم، ناراحت شدم، به پسرش فحش دادم کلن باهاش لحظه هامو ساختم و در عین لذت بردن ازش ترسی عجیب سرتاسر وجودمو فرا گرفت یه ترس مبهم از اینده...
2)الان ساعت چند است؟تو کجایی؟
@اومشتاق بود بداند دور از خانه زیستن چه حسی دارد؛اینکه در لحظه در دو یا سه نقطه حاضر باشی:روحت جای دیگری باشد و جسمت اسیر مکانی دیگر@
داستان مبهمی_ که یه مبهمی جذابی داشت و واقعا از مبهمیش لذت میبردم_ درباره ی یه دختر سرباز در شب سال نو در ارتفاعات افغانستان...
داستانی که از ابتدا تا انتها عجیب منو با خودش همراه کرد به گونه ای که اصن نفهمیدم کی تموم شد جوری که با دخترک از سرما به خودم لرزیدم و با او دلتنگ شدم.
3)شخول
@جریان خستگی ناپذیر رنج بشری اتاق های انتظار را خالی نمیکردو با هر تپش شهر،در گذر ثانیه ها از پس پنجره ی انتظارشخصی را میکشید@
واژه ی شخول یه واژه عبری هستش که به پدر و مادری اطلاق میشه که فرزندشون رو از دست دادند ما واژگان زیادی داریم که به کسایی که عزیزشون رو از دست دادن اطلاق میشه مثل یتیم،بیوه و اینجور کلمات ولی این کلمه در کمتر زبانی پیدا میشه و چون معادلی هم نداره مترجم همون کلمه رو در متن قرار داده.
ماجرا درباره ی مادریه که فرزندش یک روز صبح گم میشه و در ادامه داستان حول محور احساسات مادره.
داستان میخواد بهمون بگه فرصتمون برای با هم بودن اونقدر ها که فکر میکنیم زیاد نیست.
این داستان هم مثه قبلیا عجیب بدا دلنشین بود.
4)توافق نامه
داستان درباره ی یه راهبس که 37 سال پیش به مدت یک ماه مورد ازار جنسی قرار گرفته بود و حالا در ظاهر با اینکه به زندگی عادی برگشته اما با دیدن فرد متجاوز در رسانه به عنوان نماینده صلح دوباره اشفتگی های روانیش شروع شده.
داستان پیام های زیادی داشت اما بخش جالبش برای من این بود که اثار روانی و روحی ازار جنسی اونقدر زیاد و تاثیرگذاره که بعد از گذشت حتی نزدیک به چهار دهه از زندگی شخص بازم اون فرد حس استرس و اشفتگیش تموم نمیشه.
پ ن 1)دور از مطالب تحسین برانگیز کتاب ،یه قسمتایی از کتاب بود که اونقدر زیاد_به نظر من الکی_توضیح داده بود که واقعا برای خواننده خسته کننده بود.
پ ن2)شاید یکی از دلایلی که من خیلی با کتاب انس گرفتم این بود که سه تا از بزرگ ترین ترس های زندگیم رو توی داستان های اول و سوم و چهارم بازگو میکنه.(منظورم از ترسهام در داستان سوم ترس از دست دادن عزیزانمه)
پ ن 3)چی بگم از ترجمه ی محشر اقای فتوت که از اونجایی که متن کتاب خلاقانه بود و خیلی از جاهای متن بازی با کلمات بود اما ایشون هر بازی کلمه ای که شده بود رو خیلی قشنگ توضیح داده بودن.
پ ن 4)میدونین که کشور ما عضو انجمن جهانی حق تالیف نیست اما اینکه کتاب با اجازه ی مولف و مقدمه ی اختصاصی ایشون چاپ شده بود برام خیلی لذت بخش بود.

مشاهده لینک اصلی
_
و زمان چه ظالمانه می تازد؛ وقتی در طلب آن هستی مضایقه می کند و آن گاه که به آن نیاز نداری فراوان می شود.
_
ای کاش زندگی واقعیهم منطق داستان ها را داشت:شخصیت هایی با اعمال آگاهانه، دلایلی پنهان که آشکار می شوند، حرکت همه چیز به سمت یک نقطه واحد، پدیدار شدن ثبات بی رحمانه ی جهان، منتهی شدن همه چیز به یک تصویر ثابت، تحت کنترل، سفارشی و منطقی.
_
دیدن از سیزده منظر نام بلندترین و اصلی ترین داستان کتابه، اوایل با نوعی کتاب اگزیستانسیالیستی روبرو میشیم، پیرمردی که قاضی دیوان عالت بوده و حالا زمین گیر شده و در کثافتی که از بدنش خارج می شود دست و پا میزند، غرهایی که به زمین و زمان و اطرافیان میزند همگی تراوشات ذهنیه اونه. اون همه چیزشو از دست داده، بزرگیش رو، زنش رو، مقامش رو. در ادامه یکهو متوجه میشیم که این پیرمرد کشته میشه، اینجاس که موضوع اصلی کتاب مطرح میشه@قضاوت@. پلیس برای درک درست از اتفاق به دنبال شواهد و مدارک میگرده، از مهمترین مدارک دوربین های نصب شده در جای جای شهره، از خانه پیرمرد تا خیابان تا رستوران. هیچ چیز قطعی ای از آنها به دست نمی آد، موقع رسیدگی در دادگاه است، قاضی و هیئت منصفه هم با بررسی های زیاد این تصاویر و دیده ها و گفته های شاهدین به نتیجه قطعی نمی رسند. قضاوت سخت ترین کار ممکن است ولی ما انسان ها به راحت ترین شکل ممکن و از روی ظاهر و رفتار همدیگرو قضاوت میکنیم. قضاوت در پایان داستان به ما واگذار می شه.
تعداد دوربین های شهر از پرنده های آسمان بیشتر است.
_
نثر کتاب و ترجمه رو بسیار دوست داشتم، نویسنده به خوبی با به بازی گرفتن کلمات مشابه تونسته جنبه کمیک و طنز داستان رو هم تقویت بکنه که البته شاید با برگردان به زبان فارسی اون میزان تاثیر گذاری رو نداشته باشند ولی با پاورقی های به موقع مترجم خواننده فارسی هم این ظرافت ها رو درک خواهد کرد.
_
ممنون از نشر محترم کوله پشتی که با خرید و اجازه رسمی از نویسنده و ناشر کتابها رو ترجمه و چاپ میکنه، شاید هنوز این موضوع برای خیلی از افراد مهم نباشه ولی مطمئنا برای خود نویسنده مهمه که بدونن در ایران هم هستند ناشرانی که دغدغه فرهنگ دارن.

مشاهده لینک اصلی
کتاب های مرتبط با - کتاب دیدن از سیزده منظر


 کتاب در آغوش آب
 کتاب به سوی بخشش
 کتاب Night Music (Jojo Moyes 6)
 کتاب Silver Bay (Jojo Moyes 5)
 کتاب The Ship of Brides (Jojo Moyes 4)
 کتاب The Peacock Emporium (Jojo Moyes 3)